WooCommerce is één van de populairste shopsystemen voor online retailers. De e-commerce plugin van WordPress wordt door veel Nederlandse en Belgische webshops gebruikt. Met behulp van WordPress plugins (ook wel WordPress addons of WordPress extensies genoemd) kunnen webshops eenvoudig worden uitgebreid met extra functionaliteiten. Er is een uitgebreid aanbod aan WordPress en WooCommerce plugins (CRM, logistiek, marketing, etc.), maar welke zijn het beste en gaan jou helpen om een succesvolle webshop te bouwen en je winst te maximaliseren?

We zochten het uit en hebben een gids samengesteld met 5 onmisbare WooCommerce plugins! Maar natuurlijk zijn er nog veel meer!

1. Google Feed Manager: meer bezoekers via Google Shopping advertenties

Google Shopping is één van de beste manieren om potentiële klanten kennis te laten maken met je producten. De meeste consumenten zoeken namelijk via Google en met deze plugin worden je producten zichtbaar in de Google Shopping resultaten. WooCommerce Google Feed Manager automatiseert het verzenden van productinformatie en maakt het eenvoudig om Google Shopping advertenties te maken.

Dit bespaart je ontzettend veel tijd en je kunt nog steeds de content van elk veld aanpassen om je Google Shopping omzet te maximaliseren. Het voordeel van Google Shopping is dat online shoppers direct op de juiste productpagina in jouw webshop terechtkomen. Het levert dus niet alleen meer verkeer op, maar nog belangrijker: beter verkeer.

Mensen die via Google shopping komen, gaan namelijk vaak sneller over tot een aankoop. Dit omdat ze al een duidelijke interesse hebben getoond door op de link te klikken. De kosten voor shopping campagnes kunnen wel sterk fluctueren. Besteed dus voldoende aandacht aan het optimaliseren van tekst en afbeeldingen en stel in je Google Adwords account een maximaal campagnebudget in.

2. Wordfence Security: beveilig je webshop tegen hackers

Wordfence Security behoort ook tot één van de beste gratis WooCommerce plugins en dat is niet voor niets. Een ingewikkeld wachtwoord is tegenwoordig helaas niet meer voldoende om hackers te weren. Dankzij deze plugin wordt voortdurend een beveiligingsscan gerund en krijg je een alert als er zich een risico voordoet.

Bovendien biedt het een firewall om aanvallen te voorkomen. Zeker met de huidige GDPR regeling is deze plugin onmisbaar, omdat je hiermee de gegevens van je klanten kunt beschermen.

3. WP Rocket: versnel je webshop, krijg meer sales

Websitebezoekers wachten tegenwoordig niet meer tot je productpagina’s geladen zijn. Als het ook maar langer dan een paar seconden duurt, zijn je bezoekers al bij de concurrent beland. Wanneer je meerdere plugins voor je webshop gebruikt, is WP Rocket onmisbaar. Je betaalt hiervoor wel $39 per maand, maar het is één van de snelste cach plugins. Zonder deze plugin, kun je namelijk veel omzet mislopen.

4. Mollie Payments: integreer meerdere betalingsmethoden

Een zeer geliefde plugin is Mollie Payments, die het mogelijk maakt om meerdere betalingsmethodes aan te bieden. Zo kun je met de verschillende wensen van je bezoekers rekening houden. Dankzij deze plugin kun je eenvoudig de meest voorkomende online betaalmethoden toevoegen aan jouw webshop.

Door het aanbieden van meerdere betaalmethodes, verhoog je de kans dat een bezoeker bij jou bestelt. Van iDEAL tot cadeaukaarten en zelfs Bitcoin: met deze plugin heb je vele mogelijkheden. Er worden geen kosten in rekening gebracht om de plugin te downloaden, maar je betaalt wel een bedrag per transactie.

5. Alles in één SEO pakket: optimaliseer je webshop om hoger te scoren in Google

Zoekmachineoptimalisatie is op de lange termijn één van de meest winstgevende strategieën. Met een SEO vriendelijke webshop kun je namelijk op een relatief goedkope manier verkeer genereren. Deze plugin is de WooCommerce uitbreiding van de populaire WordPress All-in-one SEO pack plugin. Het geeft je de mogelijkheid om productspecifieke META informatie toe te voegen.

De META omschrijving wordt door Google en andere zoekmachines gebruikt om te bepalen welke informatie er op de pagina te vinden is. Een goede META omschrijving met de juiste keywords en activerende omschrijvingen zorgt er daarnaast voor dat mensen eerder op jouw zoekresultaat klikken.

Naarmate er vaker op jouw zoekresultaat wordt geklikt en je webshop wordt bezocht, stijgt je Google Ranking en word je vaker en hoger getoond in de resultaten van gerelateerde zoekopdrachten.

 

WO Lease veranderd naar Brandmates!

In de afgelopen jaren zijn we gegroeid van 2 naar 4 toppers. Zijn wij enorm gegroeid door de overname van Kwee IT & 123webidee en natuurlijk door de uitbreiding van onze diensten. We doen nu niet alleen maar even een website bouwen, maar veel meer! Het ontwikkelen van websites en webshops geheel met een eigen design, het opmaken van folders, brochures en het leveren van klein en groot drukwerk. Maar ook het leveren van Signing denk aan auto’s, kantoorpanden etc. Daarbij is hier laatst een nieuwe dienst bijgekomen namelijk Linkdbuilding.

De grenzen van WO Lease zijn daarmee bereikt. Om eerlijk te zijn: “De leasemaatschappij was er klaar mee”

Daarom hebben wij besloten om verder te gaan onder de nieuwe naam; Brandmates. Jouw maten voor creatieve werkzaamheden rondom jouw brand.

Tot snel
Team Brandmates
Dylan, Bart, Elaine & Esmae